background

Informatie over John van der Kaap


* FOTOGRAFEREN


John van der Kaap (1954) kocht zijn eerste camera in 1971: een Praktica Super TL spiegelreflexcamera, uitgerust met slechts één objectief: een 50mm. "In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister!": met dat ene 50mm-objectief leerde hij zich zelf te verplaatsen om zodoende de juiste compositie te vangen. De aanschaf van een tweedehands Nikkormat FT3 in 1976 met een 50mm objectief, (enkele jaren later) een 24mm (=een groothoekobjectief) en een 105mm (=een portretobjectief) leverde hem een geheel nieuwe kijk op fotografie en op composities zoals landschapsfotografie, architectuur en portretfotografie.

Met de 24mm fotografeerde hij landschappen en gebouwen, waarbij de nadruk lag op het lijnenspel en het benadrukken van het hoofdonderwerp. Met de portretlens leerde John van der Kaap mensen te fotograferen: met een 105mm-objectief is het mogelijk om op een veilige armlengte-afstand, maar nog wel net in iemands invloedsfeer, zijn/haar gezicht negatief-vullend te fotograferen.


Al die ervaringen uit het analoge tijdperk vormen de basis voor deze (met name) digitale portfolio van John van der Kaap.* LAY-OUT


Naast fotograferen heeft John van der Kaap veel plezier aan het voorbereiden van drukwerk voor vrienden en familie, voor de organisatie waar hij werkt(e) en uiteraard voor zichzelf: nieuwjaarskaarten, uitnodigingskaarten, affiches, fotobewerkingen, advertenties, visitekaartjes, etc..* WEBSITES


Met zijn gevoel voor vorm en compositie maakte John van der Kaap een website voor een jachtreizenorganisatie (eerst in HTML en daarna in Joomla), een fokker van springer-spaniels (eerst in HTML en daarna in Joomla), uiteraard z'n eigen website (in HTML en uiteindelijk in Everweb). Samen met plaatsgenoot Ben Mulder ontwierp hij de plaatselijke dorpswebstek (eerst in Joomla en daarna in Wordpress). En samen met een koorlid blies hij de website van Popkoor Nice An' Loose (Wordpress) nieuw leven in. In 2022 ontwierp hij de website van straatgenoot Erik Meerman, orthopedagoog (Everweb). Klik hier voor de voorbeelden.

next

top

home

next